Baklava Nasıl Hazırlanır, En Lezzetli Baklava Hazırlama Tarifi 2024

Baklava Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Baklava neyden yapılır, baklava tatlısı en pratik ve lezzetli şekilde nasıl yapılır, ev usulü baklava nasıl yapılır, 2024 baklava tarifleri, baklava nasıl yapılır? Sorularının cevabını bu yazımızda sizlerle buluşturacağız.

2024 yılının en iyi baklava tariflerinden herkese merhaba, şuana kadar yazılmış ve hazırlanmış olan baklava tariflerinin aralarından en iyisini ve en lezzetli baklava tarifini seçip sizler için 2024 yılında güncel olarak sunuyoruz.

Baklava Nasıl Hazırlanır? - Kabfo.com
Baklava Nasıl Hazırlanır? – Kabfo.com

Genellikle bayramlarda ve özel günlerde, aile, akraba ve dost buluşmalarında sofralarımızın vazgeçilmezi olan baklava tatlısının tadı bir başka oluyor öyle değil mi?

İşte; Miktar olarak bir tepsilik ortalama kırk beş dakikada pişen ve hazırlaması yaklaşık iki saati bulan baklava tarifi sizlerle.

Kabul ediyoruz ki biraz zahmetli, fakat iyi bir baklava tatlısı hazırlamak için gazete kağıdı kadar ince olacak şekilde bu yufkalardan en az 20 adet kullanmaya ihtiyacımız var.

Baklava yufkası açacak kadar vakti ve el becerisi olmayan okurlarımız asla üzülmeyin, yakında yayında olacak olan Ev Yapımı Pratik Baklava Tarifimiz burada olacak.

Lafı fazla uzatmadan hemen tarifimize geçelim.

Baklava Nasıl Hazırlanır? 1 - Kabfo.com
Baklava Nasıl Hazırlanır? 1 – Kabfo.com

Baklava Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler:

Baklavanın Yufkasını Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler:
  1. 100 gr Tereyağı (ortalama yedi yemek kaşığı) NOT: Donmuş olmamalı.
  2. 2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  3. 2 Çay Bardağı Süt
  4. 1 Adet Yumurta
  5. 2 Yemek Kaşığı Sirke
  6. 4 Çay Kaşığı Tuz
  7. 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  8. 1 Çay Bardağı Su
  9. 4 Su Bardağı Un
Baklavanın Hamurunu Açmak İçin Gerekli Malzemeler:
  1. 1 Su Bardağı Nişasta
Baklavanın Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
  1. 5 Su Bardağı Toz Şeker
  2. 3 Su Bardağı Su
  3. 4 Adet Limon Suyu (Sıkılmış)
Baklavanın İç Kısmı İçin Gerekli Malzemeler:
  1. 250 Gram Toz Antep Fıstığı
  2. 50 Gram File Antep Fıstığı
Baklavanın Üstü ve Katları İçin Gerekli Malzemeler:
  1. 250 Gram Eritilmiş Tereyağı (18 yemek kaşığı)
Baklava Nasıl Hazırlanır? - Kabfo.com
Baklava Nasıl Hazırlanır? – Kabfo.com

Baklava Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Baklavanın Hamurunun Hazırlanması:

1. Adım: Derin ve ortalama genişlikte bir kabın içerisine tereyağını, sıvı yağı, sütü, yumurtayı, sirkeyi, tuzu, yoğurdu ve suyu tek tek yavaşça aktaralım ve güzelce karıştırmaya başlayalım.

2. Adım: Hamur kıvamına gelen hamurumuza az olacak şekilde un ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzu toparladıktan sonra hamur yoğurma tahtamıza veya tezgahımıza alalım ve yine az olacak şekilde un ekleyerek ele yapışmayan kıvamını alıncaya kadar yoğurmaya devam edelim

3. Adım: Kıvamını aldırdığımız hamurumuzu 24 eşit parçaya bölerek beze halini aldıralım.

4. Adım: Hamur yoğurma tahtamıza bol nişasta serperek bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde olacak kadar açalım.

5. Adım: Tatlı tabağı büyüklüğünde hazırladığımız bezelerin üzerini biz bezle kapayarak 40 dakika dinlendirmeye bırakıyoruz.

 

Hamurları Açma ve Baklavayı Hazırlama Aşaması:

1. Adım: Hamur tahtamıza az olacak şekilde nişasta serpelim. Daha sonra hamur bezelerimizin de üzerine nişasta serperek 2 veya 3 tanesini üst üste koyup hamurlarımızı baklavayı hazırlayacağımız tepsinin genişliğinde açalım.

2. Adım: Tüm hamur bezelerimize aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsimizin altını tereyağıyla yağlıyoruz. Yufkalarımızı birbirinden ayırarak bir tanesini yağlanmış tepsimize seriyoruz.

3. Adım: Açtığımız yufkaları alt ve üst katmanı oluşturacak şekilde ikiye bölüp, ilk katları tepsimize serip aralarına eritilmiş tereyağını sürelim.

4. Adım: Baklavamızı hazırlarken tüm yufkaları eşit sayıda olacak şekilde ayıralım ve en ortadaki yufkanın üzerine gelecek şekilde antep fıstığımızı tepsimize serelim.

5. Adım: Diğer tüm yufkaları da tepsinin içerisine dizdikten sonra (aralarına eritilmiş tereyağı sürmeyi unutmuyoruz) keskin bir bıçak yardımıyla baklavayı hafifçe karelere bölelim.

6. Adım: Eğer tereyağı kaldıysa karelere böldüğümüz baklavamızın üzerine kalan tereyağını da ilave ediyoruz. Daha sonra baklavamızı 195 derecede ısıtılmış bir fırında 10 dakika boyunca pişiriyoruz. 10 dakikadan sonra fırınımızın derecesini 180’e alıp 35 dakika sürekli kontrollü olacak şekilde pişirmeye devam ediyoruz.

7. Adım: Baklavamızı fırından çıkararak sıcak olarak hazırladığımız şerbetimizi verelim. Baklava şerbeti çektikten sonra üzerine fıstık serpiştirerek 10 dakika dinlendirin.

Ve baklavamız servis edilmeye hazır afiyet bal şeker olsun. Buraya kadar okuduğunuz ve bizimle beraber baklava hazırladığınız için teşekkür ederiz. Görüşlerinizi alttaki yorumlar kısmımızdan bize aktarmayı unutmayın. Hoşçakalın..

Baklava Nasıl Hazırlanır? - Kabfo.com

Baklava Hazırlarken Öneri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  1. Eğer baklavanızı antep fıstığı ile hazırlamak yerine ceviz kullanmak istiyorsanız antep fıstığı ile cevizin yerini değiştirerek diğer malzemeleri aynı kullanıp hazırlayabilirsiniz.
  2. Baklavanın şerbetini dökerken yavaşça ve hamura zarar vermeden dökmeye dikkat ediyoruz.
  3. Baklavanızda buğday unu ve buğday nişastası kullanmalısınız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!